24 березня

Вибір покрівлі для будинку: плоска або скатна?

Переваги плоскої покрівлі
Останнім часом плоска покрівля набирає все більшої популярності - причиною тому можливість використання її в якості додаткової площі. Це особливо актуально при сьогоднішній вартості землі: на ділянці з однаковою площею будинок з плоскою покрівлею буде більш функціональним, ніж будинок зі скатною. На такому даху можна облаштувати квітник, теплицю або навіть облаштувати повноцінне місце відпочинку в теплу пору року. Також можна розташувати блок від кондиціонеру або ж сонячні панелі.

Іншою важливою перевагою плоскої покрівлі є її вартість, яка може бути нижча, ніж у скатної, в кілька разів. Це пов'язано з тим, що для її зведення потрібна менша кількість будматеріалів, а сам її монтаж значно простіший. Не можна забувати і про складні геометричні розрахунки і використання кроквяних систем складної геометрії, які потрібні для скатних дахів зі зламом: все це не знадобиться при зведенні плоского даху.

Плоскі покрівлі - це сучасно, технологічно, цікаво, безпечно. Вони завжди привертають увагу оригінальністю і новизною. Роблячи розумний вибір на їхню користь, Ви не втратите в комфорті і функціональності.