24 березня

Плоска покрівля: що обрати ПВХ чи рубероїд?

Рубероїд

Конструктивно він являє собою картонну основу, оброблену бітумом. По обидва боки на рубероїд наносять додатковий захисний матеріал - це можуть бути сипучі речовини, наприклад, пісок або азбест. Термін служби рубероїдної покрівлі варіюється від 5 до 10 років. При дуже високій температурі він буде плавитися, при низькій - тріскатися.

Перевага рубероїду це його дешевизна і простота у виготовленні, можливість експлуатації на покрівлях з будь-яким ухилом.
Недоліки. Недовговічність, чутливий до температурних перепадів, пожежонебезпечний, не протистоїть бактеріям, при роботі з ним використовують відкритий вогонь.

Мембрана

Полімерні мембрани - якісно інший вид покрівельних рулонних покриттів, який стійко переносить механічні навантаження, перепади температур і відрізняється підвищеною еластичністю. Монтаж можна проводити круглий рік, в тому числі на вологу основу, не вимагає спеціального обслуговування, роботи виконуються без використання відкритого вогню. 

Основою для ПВХ-мембран слугує полівінілхлорид з «арматурою» з поліефірної сітки. Щоб збільшити еластичність матеріалу, до складу ПВХ вводять летючі пластифікатори (близько 40%), які поступово вивільняються після монтажу.